ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ερευνά τον Ουκρανό εθνικιστή Τιαγκνιμπόκ

Ρωσία: Ερευνά τον Ουκρανό εθνικιστή Τιαγκνιμπόκ

Έρευνα εναντίον του ουκρανού ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος, Σβόμποντα Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ, ξεκίνησε η ρωσική δικαιοσύνη, με την κατηγορία ότι πολέμησε εναντίον των Ρώσων στρατιωτών στην Τσετσενία στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ο Τιαγκνιμπόκ φέρεται να πολέμησε «εναντίον των ομοσπονδιακών δυνάμεων στο πλευρό των Τσετσένων αυτονομιστών το 1994-95», αναφέρει ο Βλαντίμιρ Μαρκίν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Έρευνας.

Έρευνα έχει επίσης ξεκινήσει και για άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο αδελφός του Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ και ο ηγέτης του ακροδεξιού κινήματος Πράβι Σεκτόρ (Δεξιός Τομέας) Ντμίτρο Γιάρος, εναντίον του οποίου έχουν ασκηθεί ήδη διώξεις στη Ρωσία για «υποκίνηση στην τρομοκρατία».

«Είναι πλέον προφανές ότι πολλοί ακραίοι ουκρανοί ακτιβιστές, που ζητούν την εξόντωση των Ρώσων διαθέτουν μεγάλη πείρα όχι μόνο στην υποκίνηση, αλλά και στα βασανιστήρια και τις δολοφονίες ρώσων πολιτών», σημείωσε ο Μαρκίν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να ασκήσουν στο μέλλον κατηγορίες εναντίον των υπόπτων και να ζητήσουν την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Διαβάστε επίσης:

Παρατηρητές του ΟΗΕ στην Ουκρανία

Ρώσοι αξιωματούχοι στη... Black list της Ε.Ε.

«Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της»

Μόσχα: «Στείλτε παρατηρητές για το δημοψήφισμα στην Κριμαία»