ΚΟΣΜΟΣ

«Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της»

«Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι για τις συγκρούσεις κατά τις οποίες τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του χθες στην ανατολική Ουκρανία ευθύνονται οι ουκρανικές αρχές, οι οποίες έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.


Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τους συμπατριώτες της στην Ουκρανία, τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τις ταραχές με έναν νεκρό στο Ντονέτσκ.

"Οι αρχές του Κιέβου δεν ελέγχουν την κατάσταση στη χώρα. Η Ρωσία έχει επίγνωση της ευθύνης της για τη ζωή των συμπολιτών και συμπατριωτών της στην Ουκρανία και διατηρεί το δικαίωμα για τους προστατεύσει", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Έχουμε αναφέρει επανειλημμένα ότι οι αρχές στο Κίεβο πρέπει να αφοπλίσουν τους ενόπλους, να εγγυηθούν την ασφάλεια του πληθυσμού και το δικαίωμα των πολιτών να οργανώνουν διαδηλώσεις", τόνισε το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ίδια ανακοίνωσή του.

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο εκφόρτωσε σήμερα φορτηγά, στρατεύματα και τουλάχιστον ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού σε κόλπο κοντά στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, καθώς η Μόσχα συνεχίζει να ενισχύει τις δυνάμεις της στην ουκρανική χερσόνησο.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς μετέδωσε ότι είδε φορτηγά να βγαίνουν από το Yamal 156, ένα μεγάλο ρωσικό αποβατικό πολεμικό πλοίο, στον κόλπο Καζατσάγια κοντά στη Σεβαστούπολη. Ένα φορτηγό καρότσα μετέφερε ένα Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ).

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα: «Στείλτε παρατηρητές για το δημοψήφισμα στην Κριμαία»