ΚΟΣΜΟΣ

Δεν ήταν ατύχημα! Ανθρώπινο χέρι «εξαφάνισε» το Boeing

Δεν ήταν ατύχημα! Ανθρώπινο χέρι «εξαφάνισε» το Boeing

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι διέκοψε τις έρευνές της για το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Μαλαισίας που συντονίζει την προσπάθεια ανεύρεσής του και ότι αναμένει νέες οδηγίες για τα σημεία όπου θα πρέπει να επικεντρωθεί στο εξής.


"Η επιχείρηση διακόπηκε. Αναμένουμε νέες οδηγίες από τη Μαλαισία. Στις έρευνες του Σαββάτου δεν εντοπίστηκε τίποτα", είπε ο Χάρμιτ Σινγκ, ο εκπρόσωπος των ινδικών ενόπλων δυνάμεων για τα νησιά Άνταμαν και Νίκομπαρ.

zaharieahmadshah1

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, που άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται μόνο για μια προσωρινή παύση της επιχείρησης, σήμερα δεν απογειώθηκε κανένα αεροσκάφος για να ερευνήσει την περιοχή.

Η Ινδία έχει αναπτύξει έξι πλοία και πέντε αεροσκάφη στην Κόλπο της Βεγγάλης και γύρω από τα νησιά Άνταμαν και Νίκομπαρ που βρέχονται ανατολικά από τη Θάλασσα Άνταμαν.

fariqabdulhamid21

Αφού εγκαταλείφθηκαν οι επιχειρήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, πλοία και αεροσκάφη από περίπου δέκα χώρες επικεντρώνουν τώρα τις προσπάθειές τους κατά μήκος δύο αεροδιαδρόμων: ο ένας, ο βόρειος, εκτείνεται από τη βόρεια Ταϊλάνδη μέχρι τα σύνορα του Καζακστάν ενώ ο δεύτερος, ο νότιος, από την Ινδονησία μέχρι το νότιο Ινδικό Ωκεανό.

140315152120-03-777-search-0315-horizontal-gallery

Οι αναλυτές ωστόσο επισημαίνουν ότι ο βόρειος αεροδιάδρομος περνά πάνω από πολλές χώρες, τα στρατιωτικά ραντάρ των οποίων θα είχαν εντοπίσει κάποιο σήμα του αεροσκάφους και για το λόγο αυτό θεωρούν πιθανότερη την εκδοχή να κινήθηκε προς τα νότια.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας που ερευνούν τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας είχε δηλώσει ότι το Boeing 777 άλλαξε σκόπιμα πορεία.

ci1

Ο Νατζίμπ Ραζάκ είπε το Σάββατο ότι οι έρευνες θα επικεντρωθούν και πάλι στο πλήρωμα και τους επιβάτες του αεροσκάφους αφού επιβεβαιώθηκε ότι ανθρώπινο χέρι απενεργοποίησε τα συστήματα επικοινωνιών του αεροσκάφους λίγη ώρα αφότου είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

ci2

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας που έχει γνώση των ερευνών είπε ότι αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι του 27χρονου συγκυβερνήτη Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, αργά το βράδυ του Σαββάτου. Νωρίτερα είχε γίνει έρευνα και στο σπίτι του κυβερνήτη Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ, 53 ετών.
«Προς το παρόν δεν αποκλείουμε κανένα κίνητρο», είπε η πηγή αυτή.

ci3

Οι ερευνητές που εξετάζουν τις συνθήκες εξαφάνισης του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ανέκριναν επίσης το προσωπικό εδάφους που είχε ασχοληθεί με την πτήση MH370 πριν αυτή απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ.

Το Boeing, στο οποίο επέβαιναν 239 επιβάτες και μέλη πληρώματος, χάθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Μαρτίου, χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του κυβερνήτη του Boeing 777

Μαλαισία: Η αστυνομία ανέκρινε μέλη του προσωπικού εδάφους