ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ καταδίκασε ρωσική επέμβαση στη Νότια Ουκρανία

Η Μέρκελ καταδίκασε ρωσική επέμβαση στη Νότια Ουκρανία

Η Γερμανίδα καγκελάριος καταδίκασε την επέμβαση Ρώσων στρατιωτών το Σάββατο σε ένα χωριό στη Νότια Ουκρανία, στην περιοχή της Χερσώνας, πέρα από τα όρια της χερσονήσου της Κριμαίας.

Περίπου 80 στρατιώτες, ελικόπτερα και θωρακισμένα οχήματα διέσχισαν τα σύνορα ανάμεσα στη χερσόνησο της Κριμαίας και στην υπόλοιπη Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Κριμαίας, που τάσσεται υπέρ της Μόσχας και επιθυμεί την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία έπειτα από το σημερινό δημοψήφισμα, δήλωσε πως δεν επρόκειτο για Ρώσους στρατιώτες αλλά φιλορωσικές πολιτοφυλακές αυτοάμυνας που έλαβαν θέση για να αποτρέψουν την «καταστροφή ενός σταθμού διανομής αερίου».

Ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι στην Κριμαία αναμένεται να επιλέξουν σήμερα σε δημοψήφισμα ανάμεσα στην προσάρτηση στη Ρωσία και την παραμονή στην Ουκρανία αλλά με διευρυμένη αυτονομία.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που έχει καταγγελθεί από ολόκληρο τον κόσμο αλλά υποστηρίζεται από τη Μόσχα, δεν είναι καθόλου αμφίβολο.

Ανεξάρτητα απ΄αυτό, η Μέρκελ κάλεσε να υπάρξει μια άμεση επαφή ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική κυβέρνηση «προκειμένου να επιλυθούν τα υφιστάμενα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν καλωσόρισε την πρόταση της Μέρκελ

Γιάτσενιουκ: Θα δικάσουν όσους προωθούν την απόσχιση της Κριμαίας

Η Κριμαία ψηφίζει σήμερα για την ενοποίηση με τη Ρωσία

Πούτιν προς Μέρκελ: Σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο το δημοψήφισμα