ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στο Abidjan μεταξύ Gbagbo-Ouattara

Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στο Abidjan μεταξύ Gbagbo-Ouattara
Η διεθνής κοινότητα - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, της αφρικανικής ένωσης και του ECOWAS, η οικονομική ομάδα της Δυτικής....

Η διεθνής κοινότητα - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, της αφρικανικής ένωσης και του ECOWAS, η οικονομική ομάδα της Δυτικής Αφρικής – έχουν αναγνωρίσει επίσημα τον Ouattara ως νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο.

Τουλάχιστον 400 κάτοικοι έχουν σκοτωθεί στις μάχες μεταξύ των δύο πλευρών και χιλιάδες έχουν ζητήσει καταφύγιο στη γειτονική Λιβερία, σύμφωνα με τα Η.Ε.

Την Κυριακή η οργάνωση των Caritas ανέφερε, ότι περισσότεροι από 1.000 πολίτες σκοτώθηκαν στην πόλη Duekoue και κατηγόρησε τα στρατεύματα του Ouattara για τις επιθέσεις βίας.

Από την Παρασκευή, οι δυνάμεις των Η.Ε έχουν βρεί περισσότερους από 100 νεκρούς σε διάφορες πόλεις - κάποιους θαμμένους ζωντανούς και άλλους ριγμένους μέσα σε φρεάτια.

Ο επικεφαλής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη, κατηγόρησε τις δυνάμεις Ouattara και Gbagbo για τη δολοφονία των ανταγωνιστών.
Η Οργάνωση κατηγόρησε συγκεκριμένα τις δυνάμεις Ouattara για τη δολοφονία και το βιασμό εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς και το κάψιμο των χωριών κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στα τέλη Μαρτίου.