ΚΟΣΜΟΣ

Μια "Νέα Σομαλία" διαβλέπει ο πρώην ΥΠ.ΕΞ της Λιβύης

Μια "Νέα Σομαλία" διαβλέπει ο πρώην ΥΠ.ΕΞ της Λιβύης
Τους φόβους του εξέφρασε ο πρώην ΥΠ.ΕΞ. της Λιβύης, Μούσα Κούσα που αυτομόλησε...

Τους φόβους του εξέφρασε ο πρώην ΥΠ.ΕΞ. της Λιβύης, Μούσα Κούσα που αυτομόλησε στη Βρετανία, ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη και επί πολλά χρόνια επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Θεωρεί πως οι εμπλεκόμενες πλευρές , είναι ενδεχόμενο να μετατρέψουν τη χώρα σε «νέα Σομαλία», με αποκορύφωμα τον εμφύλιο πόλεμο.

"Η ενότητα της χώρας είναι το πρωτεύον και το ουσιώδες σε οποιαδήποτε λύση ή διακανονισμό οδηγηθεί τελικά η κατάσταση στη Λιβύη", επεσήμανε ο Κούσα στο BBC, το οποίο παρουσίασε τίς δηλώσεις του στα αραβικά με αγγλικούς υπότιτλους.

"Καλώ όλους, από όλες τις πλευρές, να εμποδίσουν να οδηγηθεί η Λιβύη σε έναν εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος θα προκαλέσει τεράστια αιματοχυσία και θα μετατρέψει τη χώρα σε νέα Σομαλία", τόνισε ο πρώην ΥΠ.ΕΞ.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Τρίπολη, επάνω στο περιεχόμενο των δηλώσεων Κούσα στο αγγλικό δίκτυο, ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, της Λιβύης, Ζαρούκ αλ-Σαρίφ, αρνήθηκε να τις σχολιάσει λέγοντας ότι " δεν πρόκειται να εκφέρω άποψη σε οτιδήποτε λέει ενώ τελεί υπό καθεστώς ομηρείας σε μια εχθρική χώρα ".

Αναρωτήθηκε δε με νόημα "πως είστε βέβαιοι ότι πήγε με τη θέλησή του στη Βρετανία, μπορεί να απήχθη".