ΚΟΣΜΟΣ

Ανεστάλησαν οι πτήσεις εσωτερικού από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης

Ανεστάλησαν οι πτήσεις εσωτερικού από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης

Οι αρχές του αερολιμένα της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη, ανέστειλαν τμήμα των πτητικών δραστηριοτήτων του αεροδρομίου, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των πτήσεων, όπως μετέδωσε το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Αλληλεγγύη.


«Η διοίκηση του αεροδρομίου Μπενίνα ανέστειλε τις πτήσεις εσωτερικού λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ο αερολιμενάρχης Ιμπραήμ Φάρκας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο συνεχίζει να εξυπηρετεί τις διεθνείς πτήσεις.

Στη Βεγγάζη ομάδες πολιτών κάνουν από την περασμένη εβδομάδα εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη ασφάλειας στην πόλη της και την περασμένη Κυριακή απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο.

Η εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής στη Βεγγάζη γίνεται επίσης με αίτημα το Εθνικό Κογκρέσο, το ανώτατο νομοθετικό και πολιτικό όργανο της Λιβύης, να παραιτηθεί και να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Το Κογκρέσο (η Βουλή) πρόσφατα επέκτεινε τη θητεία του για άλλον ένα χρόνο παρότι η αρχική εντολή έληξε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από τη Βεγγάζη ξεκίνησε η ένοπλη εξέγερση του 2011 που ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι. Έκτοτε η πόλη έχει γίνει θέατρο πολλαπλών επιθέσεων από ένοπλες ομάδες, κατά κυβερνητικών αξιωματούχων και στόχων ξένων συμφερόντων.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για Καντάφι: Κρατούσε κεφάλια αντιπάλων του