ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Η μοιραία απότομη στροφή του φέρι

Νότια Κορέα: Η μοιραία απότομη στροφή του φέρι

Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια αναφορικά με τα αίτια βύθισης του φέρι στη Νότια Κορέα, όπως προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών.

Η μία θεωρία θέλει το πλοίο να χτύπησε σε βράχια και από τη σύγκρουση αυτή να προκλήθηκε και η βύθισή του.

Σύμφωνα με τη δεύτερη θεωρία, την οποία ασπάζονται ολοένα και περισσότεροι ειδικοί που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, μια απότομη στροφή προς τα αριστερά, είχε ως συνέπεια να μεταφερθεί όλο το βάρος του φορτίου προς τη μία πλευρά του φέρι με αποτέλεσμα να χαθεί η ισορροπία και να προκληθεί η βύθισή του.

Η συγγνώμη του κυβερνήτη

Απαρηγόρητος εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό δίκτυο της Νοτίου Κορέας ο κυβερνήτης του μοιραίου πλοίου το οποίο κατευθυνόταν στο θέρετρο Ζεζού, φιλοξενώντας ως επί το πλείστον μαθητές. «Σας ζητώ συγγνώμη. Ντρέπομαι ειλικρινά γι αυτή την τραγωδία. Δεν ξέρω τι άλλο να πω», δήλωσε ο 60χρονος Λι Γιουν-σεόκ, τον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων και των αγνοούμενων χαρακτηρίζουν ως υπεύθυνο για τη βύθιση του πλοίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιουν εμφανίστηκε με κουκούλα, ώστε να μην είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του. Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος της εταιρίας στην οποία ανήκε το πλοίο, κατέρρευσε την ώρα που κατευθυνόταν στο σημείο της τραγωδίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο.

Είκοσι οι νεκροί, 276 οι αγνοούμενοι

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, ο απολογισμός των θυμάτων έχει φτάσει στα 20 άτομα, την ίδια ώρα που οι διασώστες αναζητούν 276 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται. Τις προσπάθειες των δυτών για εντοπισμό επιζώντων δυσκολεύουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Οι Αρχές, τέλος, ενημέρωσαν ότι 179 άτομα διασώθηκαν από τους άνδρες των σωστικών συνεργείων.

Συλληπητήρια από τον Ομπάμα

Τα συλληπητήριά του για την τραγωδία της Νοτίου Κορέας εξέφρασε ανάμεσα σε άλλους και ο Μπαράκ Ομπάμα. Τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, τέλος, εξέφρασε μέσω επίσημης ανακοίνωσης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε επίσης:

Νότια Κορέα: Ανακρίνεται ως ύποπτος ο πλοίαρχος του πορθμείου