ΚΟΣΜΟΣ

Δελφίνια έσωσαν κολυμβητή από καρχαρία! (video)

Δελφίνια έσωσαν κολυμβητή από καρχαρία! (video)

Μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη ότι τα δελφίνια τρέφουν ιδιαίτερα συναισθήματα για τον άνθρωπο πρόσφερε ένα κοπάδι των υπέροχων αυτών θηλαστικών, σώζοντας τον Βρετανό κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων Adam Walker από τα σαγόνια καρχαρία!

Ο Βρετανός βούτηξε για έναν ακόμα μαραθώνιο στα παγωμένα νερά της Νέας Ζηλανδίας, ωστόσο… πάγωσε ακόμα περισσότερο όταν αντιλήφθηκε πως από κάτω του τον «γλυκοκοίταζε» ένας καρχαρίας 2 περίπου μέτρων!

Για καλή του τύχη, εμφανίστηκε όμως από το πουθενά ένα κοπάδι δέκα δελφινιών που του έκαναν… παρέα για μία ώρα και περισσότερο από 16 μίλια απόσταση!

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι με προστάτευαν και με καθοδηγούσαν σπίτι. Αυτή η βουτιά θα μείνει για πάντα μέσα μου», τόνισε ο Άνταμ μόλις… έπιασε στεριά, αποκαλύπτοντας ότι τα δελφίνια κολυμπούσαν τόσο κοντά του, που μερικές φορές χτυπούσε με τα χέρια του τις ουρές τους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δελφίνια είναι γνωστό ότι επιτίθενται στους καρχαρίες, ειδικά για να προστατεύσουν τα μικρά τους.

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που δελφίνια προστάτευσαν ανθρώπους από τους δολοφόνους των ωκεανών. Το 2004 ένα ακόμα κοπάδι εμπόδισε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία να επιτεθεί σε 4 κολυμβητές.

Ο Rob Howes, ένας βρετανός ναυαγοσώστης, υποστήριξε ότι ο ίδιος, μαζί με την κόρη του Niccy και δύο φίλους του, είχε πάει για μπάνιο στα ανοικτά μιας παραλίας της Νέας Ζηλανδίας, όταν ένας καρχαρίας τους πλησίασε απειλητικά. Τότε, ένα δελφίνι τον κυνήγησε μακριά προστατεύοντάς τους για περισσότερο από 40 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνα: H ισχυρότερη αμμοθύελλα της δεκαετίας! (video+photos)