ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι αφίξεις λαθρομεταναστών στη Λαμπεντούζα

Συνεχίζονται οι αφίξεις λαθρομεταναστών στη Λαμπεντούζα
Ακόμη τριακόσιοι λαθρομετανάστες έφτασαν στην ιταλική...

Ακόμη τριακόσιοι λαθρομετανάστες έφτασαν στην ιταλική νήσο Λαμπεντούζα, μετά τη σχετική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Από τους νεοαφιχθέντες λαθρομετανάστες, οι 221 διασώθηκαν από την ακτοφυλακή την ώρα που το 15 μέτρων σκάφος που τους μετέφερε είχε γίνει έρμαιο των κυμάτων.

«Διακόσια είκοσι ένα άτομα διασώθηκαν σήμερα το πρωί, περί τις 12.00, ώρα Ελλάδος, στα ανοικτά της Λαμπεντούζα. Οι διασωθέντες επέβαιναν σε σκάφος μήκους 15 μ., το οποίο είχε αποπλεύσει προ τεσσάρων ημερών από την Μιζουράτα στη Λιβύη» αναφέρει στο ανακοινωθέν της η ακτοφυλακή.

«Μεταξύ των διασωθέντων προσώπων περιλαμβάνονται και πολυάριθμες γυναίκες και δεκάδες παιδιά, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από την Υποσαχάρεια Αφρική», τονίζεται στο ίδιο ανακοινωθέν, υπογραμμίζοντας πως η επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετείχαν τρία περιπολικά σκάφη και ένα πλοίο, πραγματοποιήθηκε ενώ έπνεαν άνεμοι με ένταση 28 κόμβους.

Χθες, στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Λαμπεντούζα πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση κατά του εξαναγκασμένου επαναπατρισμού των Τυνήσιων προσφύγων. Σύμφωνα με τη συμφωνία που συνήψε η Ρώμη με την Τύνιδα, όλοι οι Τυνήσιοι που θα φθάνουν στην Ιταλία μετά την ημέρα της υπογραφής της, στις 5 Απριλίου, οφείλουν να επαναπατρίζονται αυθωρεί και παραχρήμα στη χώρα τους.