ΚΟΣΜΟΣ

Σε σταθερή κατάσταση ο πρόεδρος της Samsung ο οποίος υπέστη έμφραγμα

Σε σταθερή κατάσταση ο πρόεδρος της Samsung ο οποίος υπέστη έμφραγμα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Νότιας Κορέας, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Samsung Λι Κουν-Χι, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση μετά την κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε σήμερα.


Ο 72χρονος Λι μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του στη Σεούλ αργά το βράδυ του Σαββάτου επειδή δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Το πρωί της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Σάμσουνγκ όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

"Χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση", ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Ο Λι αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα μετά από μια επέμβαση στους πνεύμονες, τη δεκαετία του '90. Θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος της Νότιας Κορέας και η περιουσία του εκτιμάται από το περιοδικο Forbes ότι αγγίζει τα 11 δισ. δολάρια.

Ο γιος του, Τζέι Ι Λι, είναι αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων και καρτών μνήμης παγκοσμίως.
Ο Λι Κουν-Χι παραιτήθηκε από την προεδρία του διοικητικού συμβουλίου της Samsung το 2008, παραμένει ωστόσο πρόεδρος της Samsung Electronics.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Αντικατέστησαν τα iPad με Samsung!