ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: «Βολές» Ερντογάν κατά ΗΠΑ

Γάζα: «Βολές» Ερντογάν κατά ΗΠΑ

Τις ΗΠΑ «να κάνουν την αυτοκριτική τους» από τη στιγμή που το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έκρινε «προσβλητικές» τις δηλώσεις του σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, κάλεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να λένε «Ισραήλ, κάνε χρήση του δικαιώματός σου της αυτοάμυνας», είναι αναμφισβήτητα η Ουάσιγκτον που πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TGRT ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ «για κρατική τρομοκρατία», αλλά και για «γενοκτονία» των Παλαιστινίων, με αποτέλεσμα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι να ασκήσει κριτική στις δηλώσεις του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τες «προσβλητικές και ψευδείς».

«Στην πραγματικότητα είναι οι ΗΠΑ που μέχρι σήμερα κάνουν ενοχλητικές και προσβλητικές δηλώσεις σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Παράλληλα, καταδίκασε εκ νέου τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί «δυσανάλογη βία», αλλά και ότι σκοτώνει τους Παλαιστίνιους «χωρίς κανέναν οίκτο».

«Πώς να αγνοήσουμε αυτό, πώς μια χώρα όπως οι ΗΠΑ μπορούν να κλείνουν τα μάτια απέναντι σε αυτό» υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ενημέρωσε τον επιτετραμμένο ότι «απορρίπτει» την κριτική του Ερντογάν για τη στάση της απέναντι στις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε καταγγείλει το ρόλο της Αιγύπτου και του προέδρου της, χαρακτηρίζοντας «τύραννο» τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Διαβάστε ακόμα:

Γάζα: Δημοσιογράφος βοηθά τραυματισμένο παιδί (video+photos)

Μαλαισία αεροπλάνο: Δημοσιογράφος έβαλε… χέρι σε αποσκευή θύματος! (video+photos)

ΗΠΑ: Ήρωας αστυνομικός επανέφερε στη ζωή αγοράκι! (video)

Ρωσία: Λιοντάρι άρπαξε αγοράκι σε ζωολογικό κήπο! (video)

Λύκος έφαγε το στόμα Κινέζου! (σκληρές εικόνες)

Malaysia Airlines: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά; (video+photos)

ΗΠΑ: Τον πυροβόλησε για το… σπέρμα του! (photo)

Ινδία: Συγκλονιστική διάσωση λεοπάρδαλης από πηγάδι! (video+photos)