ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα καλωσορίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πτήση του Boeing 777

Η Κίνα καλωσορίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την πτήση του Boeing 777

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι το Πεκίνο καλωσορίζει την πρόσφατη έγκριση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, απαιτώντας οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν και απηύθυνε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Ο Γουάνγκ ζήτησε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας να μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έρευνα για τις συνθήκες της κατάρριψης του μοιραίου Boeing και ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθεί πλήρης πρόσβαση στον τόπο της συντριβής στους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας. «Καλέσαμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε κατάπαυση του πυρός όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχουν διάλογο και διαβουλεύσεις, ώστε να αναζητήσουν μια συνολική, διαρκή και ισορροπημένη πολιτική λύση στην Ουκρανία» αναφέρει η δήλωση του κινέζου υπουργού Εξωτερικών.

Ο Γουάνγκ έκανε τη δήλωση από το Καράκας, όπου συνοδεύει τον πρόεδρο της Κίνας στην περιοδεία του στη Λατινική Αμερικής και η ανακοίνωση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Malaysia Airlines - Κάμερον: Απαράδεκτη η κατάρριψη του αεροπλάνου

Μαλαισία αεροπλάνο: Δημοσιογράφος έβαλε… χέρι σε αποσκευή θύματος! (video+photos)

Malaysia Airlines: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά; (video+photos)