ΚΟΣΜΟΣ

Malaysia Airlines - Κάμερον: Απαράδεκτη η κατάρριψη του αεροπλάνου

Malaysia Airlines - Κάμερον: Απαράδεκτη η κατάρριψη του αεροπλάνου

«Εντελώς απαράδεκτο γεγονός», χαρακτήρισε την κατάρριψη του αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών «πιθανόν από τους φιλορώσους αυτονομιστές» ο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είναι υπεύθυνοι και ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι εάν η Ρωσία θέλει να ρίξει την ευθύνη σε άλλους, πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστες και πειστικές αποδείξεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάμερον κάλεσε, παράλληλα, τον Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στους φιλορώσουνς αυτονομιστές προκειμένου να εγγυηθούν ότι οι ειδικοί θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, να συγκεντρώσουν στοιχεία, αλλά και θα επιτευχθεί ο επαναπατρισμός των σορών των θυμάτων.

«Η G7 (Ομάδα των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσαν επανειλημμένα τον πρόεδρο Πούτιν να σταματήσει να βοηθά τους αυτονομιστές και να ενώσει τις δυνάμεις του με εκείνες του υπόλοιπου κόσμου, προκειμένου να βρεθεί μια ειρηνική διευθέτηση. Η ανικανότητα της Ρωσίας να το κάνει συνέβαλε σε αυτήν την φρικτή τραγωδία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Γάζα: Δημοσιογράφος βοηθά τραυματισμένο παιδί (video+photos)

Μαλαισία αεροπλάνο: Δημοσιογράφος έβαλε… χέρι σε αποσκευή θύματος! (video+photos)

ΗΠΑ: Ήρωας αστυνομικός επανέφερε στη ζωή αγοράκι! (video)

Ρωσία: Λιοντάρι άρπαξε αγοράκι σε ζωολογικό κήπο! (video)

Λύκος έφαγε το στόμα Κινέζου! (σκληρές εικόνες)

Malaysia Airlines: Εντοπίστηκαν τα μαύρα κουτιά; (video+photos)

ΗΠΑ: Τον πυροβόλησε για το… σπέρμα του! (photo)

Ινδία: Συγκλονιστική διάσωση λεοπάρδαλης από πηγάδι! (video+photos)