ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία αεροπλάνο: Να σταματήσουν οι μάχες στην περιοχή της συντριβής

Μαλαισία αεροπλάνο: Να σταματήσουν οι μάχες στην περιοχή της συντριβής

Ότι πρέπει να παύσουν οι εχθροπραξίες κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία, συμφώνησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη (29/7).

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο, Κέρι και Λαβρόφ “συμφωνούν ότι είναι αναγκαία η σχολαστική τήρηση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (. . .) αναφορικά με τον διεθνή και ανεξάρτητο χαρακτήρα της έρευνας καθώς και το σταμάτημα των συγκρούσεων στην περιοχή όπου βρίσκονται τα συντρίμμια» του αεροπλάνου.

Η Δύση υποστηρίζει ότι η πτήση MH17 κατά πάσα πιθανότητα καταρρίφθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας, με πύραυλο εδάφους-αέρος που τους προμήθευσε η Ρωσία.

Η Μόσχα από την πλευρά της διαψεύδει ότι παρέδωσε τέτοιους πυραύλους στους αντάρτες.

Νωρίτερα μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του ρωσικού εδάφους με εκτοξευτήρες οπλοβομβίδων και επιθετικά τουφέκια.

«Ζητούμε επισήμως από το Κίεβο να σταματήσει να πυροβολεί στο κυρίαρχο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Γάζα: Αιματοχυσία δίχως τέλος και διακρίσεις (videos+photos)

Κίνα: Τη χτύπησαν και της έσκισαν τα ρούχα για να την τιμωρήσουν (video)

Εμετικά συνθήματα από Ισραηλινούς για τις δολοφονίες παιδιών στη Γάζα (video+photos)

Βερολίνο: Το ξενοδοχείο όπου δεν πας… μόνος τουαλέτα! (photo)

Λιβύη: Βυθίζεται στο χάος (videos+photos)

Καλάσνικοφ: Συμπονεί τους Αμερικανούς που δεν θα αγοράζουν όπλα της!