ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Εγκρίθηκε η αποστολή Αυστραλών-Ολλανδών στο σημείο συντριβής

Ουκρανία: Εγκρίθηκε η αποστολή Αυστραλών-Ολλανδών στο σημείο συντριβής

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή ένοπλων ολλανδικών και αυστραλιανών δυνάμεων στο σημείο όπου κατέπεσε το Boeing 777 της Malaysia Airlines, με τις αποστολές αυτές να υπολογίζεται ότι θα απαρτίζονται από 950 άνδρες που θα ξεκινήσουν την ανάπτυξή τους την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το κείμενο των συμφωνιών που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, η ολλανδική αποστολή αποτελείται από "στρατιωτικό και μη στρατιωτικό προσωπικό" και η δύναμή της θα φτάνει έως και τους 700 άνδρες. Η Αυστραλία από την άλλη πλευρά θα έχει το δικαίωμα να αναπτύξει 250 "αστυνομικούς, στρατιωτικούς και πολίτες".

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο μίλησε τηλεφωνικά με τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ για να τους ενημερώσει για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. "Οι ειδικοί της αποστολής θα εργάζονται καθημερινά, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου", στο σημείο της συντριβής της πτήσης MH17, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία. "Είναι σημαντικό οι μαχητές (οι φιλορώσοι αυτονομιστές) να σεβαστούν την εκεχειρία σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων, όπως κάνουν οι ουκρανικές δυνάμεις", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Ετσι πολεμούν τη Χαμάς - «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και είστε οι επόμενοι»