ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και ευρωπαίοι κατηγόρησαν για τις επιδρομές στη Λιβύη τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο

ΗΠΑ και ευρωπαίοι κατηγόρησαν για τις επιδρομές στη Λιβύη τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους προειδοποίησαν μέσω κοινής ανακοίνωσής τη Δευτέρα, ότι η εξωτερική παρέμβαση στη Λιβύη θα επιδεινώσει τις διαιρέσεις στη χώρα και θα επιβραδύνει την πρόοδο προς την πολιτική μετάβασή της.

«Πιστεύουμε ότι η εξωτερική παρέμβαση στη Λιβύη οξύνει τις υπάρχουσες διαιρέσεις και υπονομεύει τη δημοκρατική μετάβαση της Λιβύης» αναφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Μεγάλη Βρετανία, στην κοινή ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ευθύνονται για τις διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές σε κατοικημένες περιοχές στην Τρίπολη τη Βεγγάζη και σε άλλες περιοχές της Λιβύης από αγνώστου προελεύσεως μαχητικά αεροσκάφη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκαναν τις μυστικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των ισλαμιστών στη Λιβύη χρησιμοποιώντας αιγυπτιακές αεροπορικές βάσεις, ανακοίνωσαν οι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι. «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ηγήθηκαν των επιδρομών», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επιβεβαιώνοντας αναφορά της εφημερίδας New York Times.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Ο οικολόγος που παλεύει με τα φίδια! (video+photos)

Βρετανία: Έντονη ανησυχία από τεράστιο κρατήρα! (video+photos)