ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Νταβούτογλου

Τουρκία: Αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Νταβούτογλου

Ο μέχρι τώρα υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να λάβει τον τίτλο του προέδρου του κυβερνώντος Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) κατά τη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου που θα διεξαχθεί σήμερα στην Άγκυρα.

Ο έως τώρα πρόεδρος του κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραιτηθεί του ρόλου του πριν από την ορκωμοσία του ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας σε τελετή που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου θα αναλάβει επίσης τη σκυτάλη από τον Ερντογάν και ως πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή περίπου 30.000 υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναμένεται να συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο του συντηρητικού ισλαμικού AKP.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όρισε τον Νταβούτογλου διάδοχο του στην προεδρία του κόμματος και κατ’ επέκταση και στη θέση του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη. Ο Αχμέντ Νταβούτογλου αναμένεται να είναι και ο μοναδικός υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο για το έκτακτο συνέδριο. Ο Ερντογάν εξελέγη νέος πρόεδρος της Τουρκίας με 52% στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 10 Αυγούστου, μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια ως πρωθυπουργός της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Τεράστιος καρχαρίας ξύπνησε μνήμες από το Jaws! (video+photos)

Το βίντεο που θα σας φτιάξει τη μέρα: Ελέφαντες χορεύουν… Μπαχ!

Οι τζιχαντιστές ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση Αμερικανής ομήρου! (video)