ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση Αμερικανίδας ομήρου! (video)

Οι τζιχαντιστές ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση Αμερικανίδας ομήρου! (video)

Στο πρόσωπο μιας 26χρονης Αμερικανίδας, η οποία εκτελούσε ανθρωπιστικό έργο στη Συρία, αναγνωρίστηκε ο τρίτος όμηρος που κρατά το Ισλαμικό Κράτος, ζητώντας μάλιστα 6,6 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να την αφήσει ελεύθερη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τζιχαντιστές, εκτός από τα λύτρα, ζητούν και την απελευθέρωση της Aafia Siddiqui, μιας εκπαιδευμένης στο ΜΙΤ νευροχειρουργού, η οποία καταδικάστηκε από τις ΗΠΑ το 2010, αφού προσπάθησε να σκοτώσει δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Παρόλα αυτά, η οικογένεια της Πακιστανής προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές, τονίζοντας: «Αν είναι αλήθεια, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το ΙΚ. Πιστεύουμε στην ειρήνη και η σύνδεση της Aafia με πράξεις βίας είναι ενάντια σε ό,τι αγωνιζόμαστε. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι κάποιος ενδέχεται να πάθει κακό εξαιτίας της. Επιθυμούμε να τη δούμε ελεύθερη, αλλά όχι με τέτοιο κόστος».

Υπενθυμίζεται ότι οι τζιχαντιστές κρατούν επίσης όμηρο και το δημοσιογράφο Steven Sotloff, τον οποίο απείλησαν επίσης να σκοτώσουν στο βίντεο του βάναυσου αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ...

Η οικογένεια της Αμερικανίδας δε θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά της.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αποκεφαλιστής του Φόλεϊ χωρίς την κουκούλα! (video+pics)

Τορόντο: Δε φαντάζεστε γιατί έφαγε από το πάτωμα του μετρό! (video+photos)

Δουβλίνο: Έσπρωξαν τραμ για να απεγκλωβίσουν μαθήτρια! (video)