ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονισμένοι οι γονείς του νεκρού δημοσιογράφου (βίντεο)

Συγκλονισμένοι οι γονείς του νεκρού δημοσιογράφου (βίντεο)

Η μητέρα του είχε παρακαλέσει για τη ζωή του παιδιού της μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος

Η οικογένεια του Αμερικανού ομήρου Steven Sotloff, είδε το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του γιου τους και θρηνεί ιδιωτικά όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οικογένειας ενώ μετέφερε ένα μήνυμα της μητέρας η οποία τόνισε πως η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να αρχίσει να καταβάλλει λύτρα για τους απαχθέντες.

Έπίσης ο Barak Barfi τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποδειχθεί ότι πρόκειται για αυθεντικό βίντεο.

«Η οικογένεια δεν μπορεί να ξεπεράσει αυτή την τρομερή τραγωδία και θρηνεί ιδιωτικά Δεν θα υπάρξει δημόσιο σχόλιο από την οικογένεια κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.» δήλωσε.

Ο Sotloff, 31 ετών, ήταν ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος.

Ο ίδιος σκοτώθηκε προφανώς από τζιχαντιστές προφανώς για εκδίκηση προς τις ΗΠΑ και τις αεροπορικές επιδρομές στην ισλαμιστική μαχητική ομάδα στο Ιράκ.

Ανέφερε ότι ο θάνατός του έρχεται δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του συναδέλφου του, James Foley και ο Sotloff είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του.

Αυτό οδήγησε την μητέρα του Shirley να στείλει ένα μήνυμα στους απαγωγείς.

Οι τζιχαντιστές φέρεται να είχαν απαιτήσει λύτρα για την απελευθέρωση του Foley.

Αλλά οι ΗΠΑ - σε αντίθεση με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που έχουν δώσει αρκετά εκατομμύρια στους τρομοκράτες ως αντάλλαγμα για τα θύματα απαγωγής - αρνήθηκε να πληρώσει.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης: Σοκ από το νέο βίντεο με αποκεφαλισμό δημοσιογράφου από τζιχαντιστές