ΚΟΣΜΟΣ

Σικάγο: Πυρκαγιά από υπάλληλο προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια (vid)

Σικάγο: Πυρκαγιά από υπάλληλο προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια  (vid)

Την ακύρωση σχεδόν 1.700 πτήσεων στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της πόλης, προκαλώντας προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία κατά μήκος των ΗΠΑ, προκάλεσε φωτιά που, όπως φαίνεται, έβαλε ένας υπάλληλος στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Σικάγο.

Τη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Ορόρα, έξω από το Σικάγο, φαίνεται πως προκάλεσε ένας άνδρας, ο οποίος είχε αυτοτραυματισθεί με μαχαίρι, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Δεν υπάρχουν πάντως ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Ο ύποπτος, ένας 36χρονος, πρόβαλε μικρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του, ενώ τα τραύματά του δεν κρίνονται απειλητικά για τη ζωή του.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου υποστήριξαν σε συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Δε γνωρίζουμε προς το παρόν ποιο ήταν το κίνητρό του», είπε ο Τομ Αχέρν, ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας των ΗΠΑ για το Αλκοόλ, το Καπνό, τα Όπλα και τα Εκρηκτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί εναντίον του ποινικές κατηγορίες.

Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Ο'Χέιρ και το διεθνές αεροδρόμιο Μιντγουέι, επηρεάζοντας σχεδόν κάθε πολιτεία και πτήσεις προς την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Διαβάστε ακόμα:

Κόστα Ρίκα: Η επική μάχη φάλαινας–δολοφόνου με καρχαρία-τίγρη! (vid+pics)

Κίνα: Τεμάχισε την κόρη του και πέταξε τα κομμάτια της σε δημόσια τουαλέτα!

Βρετανία: Δακρυσμένος Ιησούς εμφανίστηκε στο πάτωμα του σπιτιού της! (pics)

ΗΠΑ: Απολυμένος ισλαμιστής αποκεφάλισε πρώην συνάδελφό του! (vid+pics)

Μεξικό: Χαρίζεται στοιχειωμένη βίλα με «αιματοβαμμένο» παρελθόν!