ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επικρίνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία

Ρωσία: Επικρίνει τις αεροπορικές επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία

Τις επικρίσεις της Μόσχας, σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, επανέλαβε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας, τονίζοντας ότι η οποιαδήποτε διεθνής κινητοποίηση εναντίον της τρομοκρατίας πρέπει να τηρεί το διεθνές δίκαιο, αλλά και ότι η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων θα έπρεπε να είχε γίνει με τη συμφωνία της Δαμασκού.

«Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε δράση αναλαμβάνεται παγκοσμίως, περιλαμβανομένης της χρήσης ισχύος, για να εξουδετερώνονται τρομοκρατικές απειλές, πρέπει να διεξάγεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενος στη Συρία, σημείωσε ότι απαιτείται επίσης η άδεια της κυβέρνησης της χώρας όπου αναλαμβάνεται δράση.

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία με τις αρχές της Συρίας», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες εδώ και χρόνια καλούν να απομακρυνθεί ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, αλλά και αρκετά αραβικά κράτη του Κόλπου που έχουν ενταχθεί στην υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία εναντίον του ΙΚ, διεξήγαγαν την Τρίτη για πρώτη αφορά αεροπορικές επιδρομές και πυραυλικές επιθέσεις εναντίον προπυργίων των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος.

Η Ουάσινγκτον, η οποία πρωτοστατεί στις επιδρομές και στο Ιράκ, όπου έχει υπάρξει συναίνεση από μέρους της Βαγδάτης, έχει διαμηνύσει ότι δε θα επιδιώξει κανενός είδους συντονισμό με την κυβέρνηση της Συρίας. Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τη Δαμασκό ότι έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών που μάχονται για την ανατροπή του προέδρου Άσαντ από τις αρχές του 2011, κάτι το οποίο η συριακή κυβέρνηση διαψεύδει.

Διαβάστε ακόμα:

Σικάγο: Πυρκαγιά από υπάλληλο στο αεροδρόμιο προκάλεσε αναστάτωση (vid)

Κόστα Ρίκα: Η επική μάχη φάλαινας–δολοφόνου με καρχαρία-τίγρη! (vid+pics)

Κίνα: Τεμάχισε την κόρη του και πέταξε τα κομμάτια της σε δημόσια τουαλέτα!

Βρετανία: Δακρυσμένος Ιησούς εμφανίστηκε στο πάτωμα του σπιτιού της! (pics)

ΗΠΑ: Απολυμένος ισλαμιστής αποκεφάλισε πρώην συνάδελφό του! (vid+pics)

Μεξικό: Χαρίζεται στοιχειωμένη βίλα με «αιματοβαμμένο» παρελθόν!