ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν το εμπάργκο που είχαν επιβάλλει στο Βιετνάμ σχετικά με την πώληση όπλων

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν το εμπάργκο που είχαν επιβάλλει στο Βιετνάμ σχετικά με την πώληση όπλων

H αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη τη μερική άρση του εμπάργκο που είχαν επιβάλλει στο Βιετνάμ για την πώληση όπλων στο πεδίο της ναυτικής ασφάλειας, στέλνοντας ένα μήνυμα που απευθύνεται στην Κίνα, η οποία έχει εδαφικές διαφορές με τις γειτονικές της χώρες στην περιοχή της νότιας σινικής θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης σήμερα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ «ο υπουργός Εξωτερικών (Τζον Κέρι) ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών (του Βιετνάμ Φαμ Μπιν), για τη μεταφορά στο μέλλον εξοπλισμού που θα σχετίζονται με την ναυτική ασφάλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζένιφερ Ψάκι.

«Το μέτρο αυτό έχει ως στόχο να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Βιετνάμ να βελτιώσει τις γνώσεις του στον τομέα της ναυτιλίας και τις ικανότητές του στον τομέα της ναυτικής ασφάλειας», υπογράμμισε η εκπρόσωπος χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην Κίνα.

Ο Κέρι υποδέχτηκε νωρίτερα σήμερα τον Βιετναμέζο ομόλογό του, καθώς οι δύο πρώην εχθροί στον πόλεμο του Βιετνάμ έχουν αποκτήσει στενότερες σχέσεις τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι εντάσεις διατηρούνται στη νότια σινική θάλασσα όπου η Κίνα έχει εδαφικές διαφορές με το Μπρουνέι, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, όπως και με την Ταϊβάν.

Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Θυελλώδης άνεμος τον πήρε και τον σήκωσε! (vid)

Αυτό είναι το πιο... στοιχειωμένο κατάστημα της Βρετανίας! (vid)

Ρωσία: Πήρε φωτιά το πρόσωπό του και συνέχισε την παράσταση! (vid)

Η Γερμανία προέτρεπε ισλαμιστές να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές!

ΗΠΑ: Καθηγήτριες έκαναν τρίο με ανήλικο μαθητή τους! (vid+pics)