ΚΟΣΜΟΣ

Έξι άμαχοι νεκροί από τη ΝΑΤΟϊκή επίθεση στην Τρίπολη

Έξι άμαχοι νεκροί από τη ΝΑΤΟϊκή επίθεση στην Τρίπολη
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν...

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σε κτηριακό συγκρότημα της κατοικίας του Μουαμάρ Καντάφι, στην Τρίπολη.

«Υπήρχαν τρεις νεκροί εδώ και τρεις νεκροί σε ένα άλλο μέρος», όπως επίσης και δέκα τραυματίες, δήλωσε ένας αξιωματούχος της λιβυκής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ταυτόχρονα έδειχνε σάκους με άμμο σκορπισμένους δίπλα από έναν κρατήρα σε έναν από τους δρόμους του συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια.

Όλοι οι νεκροί ήταν άμαχοι, επιβεβαίωσαν ο αξιωματούχος και ένα ακόμα μέλος της λιβυκής κυβέρνησης, οι οποίοι συνόδευαν τους ξένους δημοσιογράφους, που είχαν μεταβεί στο σημείο.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης των αντικαθεστωτικών να ανοίξει στο Λονδίνο το πρώτο γραφείο εκπροσώπησής του στην Ευρώπη.

«Είμαι σε θέση να ανακοινώσω μία σειρά μέτρων για την ενίσχυση της συνεργασίας μας με το Συμβούλιο», δήλωσε ο Κάμερον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, επικεφαλής του Συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση καλεί σήμερα το Συμβούλιο να δημιουργήσει ένα επίσημο γραφείο εδώ στο Λονδίνο», προσέθεσε εκτιμώντας ότι το Συμβούλιο αποτελεί «το νόμιμο πολιτικό συνομιλητή στη Λιβύη».

«Οριστικοποιούμε τα σχέδια μεταφοράς εξοπλισμού πολλών εκατομμυρίων λιρών για την αστυνομία της Βεγγάζης. Θα βοηθήσουμε περαιτέρω το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο παρέχοντάς του εξοπλισμό επικοινωνιών», επεσήμανε ο Κάμερον, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι «είναι αδύνατο να φανταστούμε ένα πραγματικό μέλλον για τη Λιβύη με τον Καντάφι στην εξουσία».

Ο Άμπντελ Τζαλίλ από τη μεριά του χαιρέτισε τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνοντας ότι το Λονδίνο «δεν θα μετανιώσει γι’ αυτή την απόφαση».