ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Που βρίσκεται τελικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Βόρεια Κορέα: Που βρίσκεται τελικά ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Εξαφανισμένος παραμένει εδώ και αρκετό διάστημα ο βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, δίνοντας έναυσμα σε πολλές φήμες και διάφορα σενάρια. Το τελευταίο μάλιστα κάνει λόγο για αλλαγές στην πολιτική ηγεσία της χώρας και ότι ο ίδιος μπορεί να βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό

Ο 31χρονος ηγέτης της Βορείου Κορέας από τις 3 Σεπτεμβρίου δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση, ενώ τον Ιούλιο είχε εμφανιστεί να κουτσαίνει σε ένα βίντεο.

Από τότε πολλά σενάρια για το τι μπορεί να έχει του συμβεί έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Από το ότι είναι άρρωστος λόγω του εθισμού του στο έμενταλ, μέχρι το ότι υπεβλήθη σε διπλή εγχείριση στους δυο του αστραγάλους.

Μιλώντας στο ABC, o καθηγητής κορεατικών σπουδών πανεπιστημίου της Ολλανδίας Ρέμκο Μπρούκερ ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό ο Κιμ Γιονγκ Ουν να έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. «Δεν είμαστε σίγουροι που είναι ή τι συμβαίνει. Δεν ξέρουμε αν είναι στο νοσοκομείο ή αν έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό», είπε.

Ο Κέρτις Μέλβιν, εκτιμά ότι ίσως εμφανιστεί αύριο, στην 69η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος των Εργατών. «Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο θα δώσει τροφή σε νέα σενάρια», τόνισε ο αμερικανός ερευνητής.