ΚΟΣΜΟΣ

Τα κλασικά και… ακριβά κοστούμια του επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος-Καν

Τα κλασικά και…  ακριβά κοστούμια του  επικεφαλής του ΔΝΤ   Στρος-Καν
«Το στυλ του είναι κλασικό μοντέρνο» είπε για τις προτιμήσεις στο ντύσιμο του...

«Το στυλ του είναι κλασικό μοντέρνο» είπε, για τις προτιμήσεις στο ντύσιμο του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Γαλλοαμερικανός ράφτης των Αμερικανών προέδρων από τη δεκαετία του 1960, Ζορζ ντε Παρί .

Ο πασίγνωστος στην Ουάσινγκτον ράφτης, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, υποστήριξε ότι έχει ράψει κατά παραγγελία κοστούμια τόσο για τον κ. Στρος-Καν , όσο και για τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο 77χρονος Ζορζ ντε Παρί δεν διευκρίνισε πόσα κοστούμια έραψε για τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, ωστόσο, μίλησε για τις χρωματικές επιλογές του, λέγοντας ότι προτιμά υφάσματα σε «σοβαρά» χρώματα , όπως είναι το μπλε και το σκούρο γκρι.

Επίσης, δεν θέλησε να αποκαλύψει πόσο κοστίζει κάθε κοστούμι που ράβει., αλλά το 2002 είχε δηλώσει, και πάλι στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι ζητούσε περίπου 3.000 δολάρια για το καθένα.

Σημειώνεται, ότι με αυτές τις δηλώσεις του ο κ. ντε Παρί επιβεβαίωσε δημοσίευμα στην γαλλική εφημερίδα France-Soir , που ανέφερε ότι ο εν λόγω Γαλλοαμερικανός έχει ράψει κοστούμια και για τον κ. Στρος-Καν.

Οι δικηγόροι του τελευταίου διέψευσαν την πληροφορία και προανήγγειλαν προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας και μιας δημοσιογράφου, για «δημοσίευση ψευδών πληροφοριών για τον τρόπο ζωής» του εντολέα τους.