ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Θερμομέτρηση των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Έμπολα: Θερμομέτρηση των ταξιδιωτών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Σε θερμομέτρηση θα υποβάλει από σήμερα το Βέλγιο τους ταξιδιώτες που φτάνουν στις Βρυξέλλες από τις πληγείσες από τον ιό Έμπολα, χώρες της Αφρικής.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, κάθε εβδομάδα φτάνουν περίπου 1.000 ταξιδιώτες από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, με το 80% αυτών να συνεχίζει προς άλλους προορισμούς.

Πλέον, οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα εξετάζονται αν έχουν πυρετό, ένα πρώιμο σύμπτωμα του Εμπολα. Όσοι έχουν θερμοκρασία κάτω από 38 βαθμούς, θα συναντώνται με τις ιατρικές αρχές για να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

"Η θερμομέτρηση των ταξιδιωτών θα ενισχύσει την αίσθηση ελέγχου και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και για τους επιβάτες", ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρία του αερολιμένα Brussels Airport Company. "To μέτρο αυτό θα καθησυχάσει σίγουρα το προσωπικό", δήλωσε ο Τιερί Βισελέν, του συνδικάτου CGSLB των εργαζομένων στο διεθνή αερολιμένα.

Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας είχαν προειδοποιήσει για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Τσεχίας, πραγματοποιείται επίσης εξέταση για πυρετό στους ταξιδιώτες από τις πληγείσες χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: «Ο ιός μπορεί να μεταλλαχθεί»

Έμπολα: «Καθαρή» από τον ιό η Νιγηρία