ΚΟΣΜΟΣ

Οικογένεια Πιστόριους: «Αποδεχόμαστε την ποινή»

Οικογένεια Πιστόριους: «Αποδεχόμαστε την ποινή»

Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάστηκε ο Όσκαρ Πιστόριους.

Με την ανακοίνωση της ποινής, το πρωί της Τρίτης (21/10), έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη δίκη του Ολυμπιονίκη, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για το θάνατο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013.

Η νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα καταδίκασε ακόμη τον 27χρονο Όσκαρ Πιστόριους σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή για παράνομη οπλοχρησία, κατηγορία η οποία αφορά σε χωριστή υπόθεση.

Η Εισαγγελία είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε 10ετή φυλάκιση ο Όσκαρ Πιστόριους, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «η ελάχιστη ποινή που θα ικανοποιούσε την κοινωνία».

«Είναι σοβαρή υπόθεση, η αμέλεια πλησιάζει οριακά την πρόθεση, δέκα χρόνια είναι το ελάχιστο» είπε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ. Η κατηγορούσα αρχή δεν έχει αποφασίσει πάντως επί του παρόντος εάν θα υποβάλλει έφεση στην ποινή, την οποία η δικαστής Μασίπα χαρακτήρισε «σωστή και δίκαιη τόσο για την κοινωνία, όσο και για τον κατηγορούμενο».

Από την πλευρά της οικογένειας του αθλητή διεφάνη πως δεν θα ασκηθεί έφεση. Ο θείος του Άρνολντ Πιστόριους δήλωσε «αποδεχόμαστε την ποινή και ο Όσκαρ θα χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να αναπληρώσει προς την κοινωνία».

Όπως πολλοί πίστευαν, δεδομένου του λευκού ποινικού μητρώου του, ο 27χρονος αθλητής έπεσε «στα μαλακά». Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του BBC στο δικαστήριο, η κοινή γνώμη είναι διχασμένη με ορισμένους να θεωρούν την ποινή «πολύ ελαφριά» και άλλους να την χαρακτηρίζουν δίκαιη.

Διαβάστε επίσης:

Στα «μαλακά» ο Πιστόριους (pics)

Πιστόριους: «Δέκα μήνες θα παραμείνει στη φυλακή»