ΚΟΣΜΟΣ

To 76% των Πολωνών λέει «όχι» στο ευρώ

To 76% των Πολωνών λέει «όχι» στο ευρώ

Εναντίον της υιοθέτησης του ευρώ τάσσεται το 76% των Πολωνών σύμφωνα με δημοσκόπηση, υποδεικνύοντας ότι η ένταξη στην ευρωζώνη της μεγαλύτερης οικονομίας της κεντροανατολικής Ευρώπης αργεί ακόμα…

Ο πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, υπέρμαχος της ένταξης της χώρας του στην ευρωζώνη, δήλωσε χθες (20/10) ότι η Πολωνία θα έπρεπε να αποφασίσει για το δρόμο που θα ακολουθήσει ως προς την υιοθέτηση του ευρώ μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2015.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων GfK ανέφερε ότι το 38% των Πολωνών που συμμετείχε στην έρευνα το διάστημα της 2ας-5ης Οκτωβρίου απάντησε ότι τάσσεται «αποφασιστικά» εναντίον της υιοθέτησης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ άλλο ένα 38% τάσσεται εναντίον της ένταξης στην ευρωζώνη.

Μόλις ένα 3% των Πολωνών απάντησε ότι τάσσεται «αποφασιστικά» υπέρ του ευρώ, με άλλο ένα 15% να κλίνει υπέρ του, κατέδειξε η ίδια δημοσκόπηση.

Η GfK ανέφερε μάλιστα ότι η αρνητική στάση προς το ευρώ καταγράφεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις πολιτικές πεποιθήσεις στο αντιπροσωπευτικό δείγμα των 1.020 Πολωνών της δημοσκόπησης.

«Στις περισσότερες ομάδες που καθορίζονται βάσει ηλικίας, εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάστασης και του μεγέθους της πόλης όπου κατοικούν, εκείνοι που αντιτάσσονται στην υιοθέτηση του ευρώ επικρατούν και μοιράζονται ποσοστά μεταξύ 70 και 80%», επισήμανε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Πολωνία είναι υποχρεωμένη βάσει των όρων υπό τους οποίους εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004 να υιοθετήσει το ενιαίο νόμισμα εν καιρώ…

Διαβάστε ακόμα:

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν έπαυσαν τον εκπρόσωπό τους λόγω ΙΚ

Σουηδία: Συνεχίζονται οι έρευνες για το μυστηριώδες υποβρύχιο

Νέες επιθέσεις των τζιχαντιστών - Στα χέρια τους προμήθειες από το διεθνή συνασπισμό!

Μαυροβούνιο: Συνελήφθη ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών στα Βαλκάνια

Έμπολα: Ανάρρωσε πλήρως η Ισπανίδα νοσοκόμα

Στο έλεος δολοφονικού τυφώνα η Βρετανία: Δύο νεκροί! (vids+pics)

Έμπολα: Τα λάθη και οι παραλήψεις που «μόλυναν» την Ισπανίδα νοσοκόμα

Νέα θηριωδία των τζιχαντιστών: Λιθοβόλησαν ανδρόγυνο για μοιχεία! (vid)

Ινδία: Άγνωστος πυρπόλησε γυναίκα μέσα σε τρένο!