ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Πολύνεκρη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Αίγυπτος: Πολύνεκρη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Νέα επίθεση με παγιδευμένο όχημα σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου, 2014 στην χερσόνησο Σινά εις βάρος δύο θωρακισμένων οχημάτων τα οποία σταμάτησαν σε κέντρο ελέγχου, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Ασφαλείας της Αιγύπτου.

Τουλάχιστον 25 Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι τουλάχιστον 27 στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση που διεπράχθη στην περιοχή Ελ Καρούμπα, βορειοδυτικά του Ελ Αρίς, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, είπαν οι πηγές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες είχε προηγηθεί μία έκρηξη κοντά στην αιγυπτιακή πόλη Ελ Αρίς στην χερσόνησο του Σινά σε μια επίθεσή, όπως όλα δείχνουν, που είχε ως στόχο στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν κοντά.

«Η κατάσταση της πλειονότητας των τραυματιών είναι σοβαρή και μέχρι στιγμής δεν έχουν όλοι διακομιστεί στο νοσοκομείο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στην επαρχία του Βόρειου Σινά, ο Τάρεκ Κάτερ.

Αφότου ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και νυν πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ανέτρεψε τον ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, οργανώσεις τζιχαντιστών έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας. Υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις αυτές διαπράττονται ως αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υπερμάχων του Μόρσι μετά την απομάκρυνσή του.