ΚΟΣΜΟΣ

Παρατείνει το Ισραήλ τον αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης

Παρατείνει το Ισραήλ τον αποκλεισμό της Δυτικής Όχθης
Παρατείνει ο στρατός του Ισραήλ για 24 ακόμα ώρες τον αποκλεισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το...

Παρατείνει ο στρατός του Ισραήλ για 24 ακόμα ώρες τον αποκλεισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων χθες στη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων της «Νάκμπα».


«Το μέτρο λήφθηκε σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου Άμυνας και σε συνάρτηση με εκτιμήσεις σχετικά με την κατάσταση», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού. Στη διάρκεια του 24ωρου αυτού δεν θα επιτρέπεται στους Παλαιστίνιους να μεταβαίνουν στο Ισραήλ με εξαίρεση τις περιπτώσεις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τα άτομα που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης.


Από τη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή νέων εχθροπραξιών. Ο Μπαν Κι Μουν ζήτησε οι δύο πλευρές να καταβάλουν «νέες προσπάθειες για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, με ευρύτερο σκοπό μια διαρκή και συνολική ειρήνη στη Μέση Ανατολή», μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου, της Συρίας και της Γάζας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Μάρτιν Νεσίρκι. Η παραβίαση των συνόρων έγινε από τη «συριακή πλευρά», είπε ο εκπρόσωπος.


«Ο γενικός γραμματέας εκφράζει την έντονη ανησυχία του λόγω του μεγάλου αριθμού των ανθρώπινων απωλειών και των τραυματιών. Απευθύνει έκκληση προς όλους για αυτοσυγκράτηση και αποτροπή οποιασδήποτε πρόκλησης για την αποτροπή της κλιμάκωσης της έντασης».