ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος στον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του AIDS

Σύνοδος στον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του AIDS
Πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα από τον...

Πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι σήμερα από τον HIV/AIDS ενώ μετά το 1981 ο συγκεκριμένος ιός έχει μολύνει περισσότερα από 60 εκατομμύρια άτομα.

Φέτος συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από τότε που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες η πρώτη επίσημη διάγνωση αυτής της ασθένειας και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί, από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου, σύνοδος για το AIDS στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Στην ειδική αυτή συνεδρίαση, στην οποία θα μετέχουν ηγέτες, υπουργοί και αντιπρόσωποι των χωρών – μελών του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα εξετασθούν μια σειρά ζητημάτων σχετικών με το AIDS.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η σημερινή κατάσταση, η προσπάθεια οριστικής καταπολέμησης της ασθένειας, οι κοινωνικές ανισότητες που δημιουργούνται καθώς και η «έλλειψη πρόσβασης» σε φθηνά φάρμακα για εκατομμύρια ασθενείς.

Επίσης, αξιωματούχοι του ΟΗΕ ανέφεραν ότι στη σύνοδο θα τεθούν επί τάπητος και τα θέματα που αφορούν την υιοθέτηση σύγχρονων πολιτικών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του AIDS.