ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηροί έλεγχοι σε λαχανικά για το θανατηφόρο βακτήριο

Αυστηροί έλεγχοι σε λαχανικά για το θανατηφόρο βακτήριο
Ελέγχους σε λαχανικά από την Ισπανία και την Γερμανία, τα οποία εισάγονται στις ΗΠΑ πραγματοποιεί η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αλλά...

Ελέγχους σε λαχανικά από την Ισπανία και την Γερμανία, τα οποία εισάγονται στις ΗΠΑ πραγματοποιεί η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αλλά όπως ανακοινώθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου των Ασθενειών (CDC) δεν αναμένεται να ξεσπάσει επιδημία στη χώρα.


Δύο μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Γερμανία πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο ευθύνεται μέχρι τώρα για τον θάνατο 19 ανθρώπων στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.


Από το ιδιαίτερα τοξικό στέλεχος του βακτηρίου έχουν νοσήσει περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι.

«Η αμερικανική παραγωγή (αγροτικών προϊόντων) παραμένει ασφαλής και δεν υπάρχει λόγος οι Αμερικανοί να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες», επισήμανε ο Ντέιβιντ Ελντερ διευθυντής περιφερειακών επιχειρήσεων της FDA.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως μόνο το 0,2% των φρούτων και λαχανικών που εισάγονται στις ΗΠΑ προέρχονται από την Ισπανία και την Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Δεν αποζημιώνει τους παραγωγούς η Γερμανία