ΚΟΣΜΟΣ

Παγίδευσαν τα τηλέφωνα εκατοντάδων πολιτών

Παγίδευσαν τα τηλέφωνα εκατοντάδων  πολιτών
Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βικτώρια της Αυστραλίας, οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την παγίδευση εκατοντάδων τηλεφωνικών συσκευών, εκ μέρους της αστυνομίας της...

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Βικτώρια της Αυστραλίας, οι πρόσφατες αποκαλύψεις για την παγίδευση εκατοντάδων τηλεφωνικών συσκευών, εκ μέρους της αστυνομίας της πολιτείας και δεκάδων χιλιάδων προσφυγών του σώματος στα αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ανυποψίαστων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο η αστυνομία παγίδευσε 424 τηλεφωνικές συσκευές «υπόπτων» για εγκληματικές ενέργειες και πήρε από τις διάφορες τηλεφωνικές εταιρίες τα αρχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων 52.000 πολιτών για να διαπιστώσει, με ποιους είχαν τηλεφωνικές επαφές.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να καταφύγει στη δικαιοσύνη για να πάρει άδεια να παγιδεύσει το τηλέφωνο κάπου, ενώ τα τηλεφωνικά αρχεία μπορεί να τα ζητήσει και να τα πάρει ακόμα και ένας αξιωματικός της αστυνομίας χωρίς ο νόμος να τον υποχρεώνει να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση.

Ο σάλος προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις ότι ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτώριας, Simon Overland, ζήτησε και έλαβε έγκριση για να παγιδεύσει τις τηλεφωνικές συσκευές της οικογένειας του πρώην υπαρχηγού της αστυνομίας sir Ken Jones και ενός συμβούλου του υπουργού Αστυνομίας της Βικτώριας Peter Ryan.

Όλα άρχισαν πριν ένα μήνα όταν ο αρχηγός της αστυνομίας έστειλε σε υποχρεωτική άδεια τον υπαρχηγό του ο οποίος και είχε ανακοινώσει ότι θα εγκατέλειπε τον Αύγουστο το σώμα.

Σύμφωνα με τα όσα λέγοντα ο Overland, είχε βεντέτα με τον sir Ken και ήθελε να τον ξεφορτωθεί, προκειμένου να μην έχει αντιπάλους.