ΚΟΣΜΟΣ

Στόχος και πάλι το σπίτι του Καντάφι

Στόχος και πάλι το σπίτι του Καντάφι
Ισχυρές εκρήξεις έπληξαν το κέντρο της Τρίπολης νωρίς σήμερα το πρωί και πυκνός καπνός έχει καλύψει το σημείο πάνω από το συγκρότημα Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου...

Ισχυρές εκρήξεις έπληξαν το κέντρο της Τρίπολης νωρίς σήμερα το πρωί και πυκνός καπνός έχει καλύψει το σημείο πάνω από το συγκρότημα Μπαμπ Αλ-Αζιζίγια, όπου κατοικεί ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι.

Το συγκρότημα μέσα στο οποίο είναι η κατοικία του συνταγματάρχη Καντάφι έχει αποτελέσει στόχο επανειλημμένων αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.


Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος αιτιολόγησε το ρόλο της χώρας στη Λιβύη και υποστήριξε ότι πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν υπερέβη τις εξουσίες του, με 30σέλιδη έκθεση την οποία υπέβαλε στο Κογκρέσο, σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους.


Οι ίδιοι, που ωστόσο μίλησαν διατηρώντας την ανωνυμία τους, είπαν ότι στην έκθεση περιλαμβάνονται νομικά επιχειρήματα που αναφέρουν ότι ο αμερικανικός νόμος επιτρέπει μια αποστολή προστασίας πολιτών και τη μάχη κατά των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι χωρίς να χρειαστεί να δώσει το πράσινο φως το Κογκρέσο.


Χθες μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων από το κόμμα των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον κατά της αποφάσεως του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να μην επιδιώξει το πράσινο φως του Κογκρέσου για να ξεκινήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, γεγονός που κατά τη γνώμη τους, αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος των ΗΠΑ.