ΚΟΣΜΟΣ

Οι αφίξεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο Τελ-Αβίβ, προκαλεί ανησυχία στο Ισραήλ

Οι αφίξεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών στο Τελ-Αβίβ, προκαλεί ανησυχία στο Ισραήλ
Την έντονη ανησυχία του Ισραήλ έχει προκαλέσει η επικείμενη άφιξη πολλών φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών...

Την έντονη ανησυχία του Ισραήλ έχει προκαλέσει η επικείμενη άφιξη πολλών φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών την ερχόμενη εβδομάδα στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ-Αβίβ, σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, Ισραηλινός αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Εκφράζονται φόβοι ότι οι διαδηλωτές θα προκαλέσουν αναστάτωση στο αεροδρόμιο κατά την αποβίβασή τους».

Το ραδιόφωνο μετέδωσε ότι οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την αστυνομική παρουσία στο αεροδρόμιο για να αποτραπεί κάθε πιθανότητα διαδήλωσης.

Μάλιστα, μια γαλλική φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση ανακοίνωσε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της (www.bienvenuepalestine.com) ότι οργανώνει από τις 8 μέχρι και τις 16 Ιουλίου μια "διεθνή αποστολή" ανταποκρινόμενη "στο κάλεσμα αλληλεγγύης" 15 παλαιστινιακών οργανώσεων της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. "

«Ανταποκριθήκαμε στην έκκληση των παλαιστινιακών οργανώσεων και είμαστε περισσότεροι από 500 γυναίκες, άνδρες και παιδιά που θα αναχωρήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, για να τους συναντήσουμε, για να τους δείξουμε ότι ο κόσμος δεν τους ξεχνά», αναφέρει η οργάνωση.

Στην επιχείρηση "Καλωσορίσατε στην Παλαιστίνη" αναμένεται να συμμετάσχουν 300 Γάλλοι και αντιπροσωπείες από το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

Στόχος των ακτιβιστών είναι "να φτάσουμε όλοι μαζί την ίδια ημέρα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προερχόμενοι από πολλές χώρες».