ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πυρά κατά διαδηλωτών στη Συρία

Νέα πυρά κατά διαδηλωτών στη Συρία
Από πυρά ανδρών των συριακών αρχών ασφαλείας έπεσαν νεκροί δύο διαδηλωτές στη διάρκεια κινητοποίησης σε προάστιο της Δαμασκού με αίτημα την απομάκρυνση του...

Από πυρά ανδρών των συριακών αρχών ασφαλείας έπεσαν νεκροί δύο διαδηλωτές στη διάρκεια κινητοποίησης σε προάστιο της Δαμασκού με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία, όπως δήλωσαν ακτιβιστές.

«Ήταν μια συνηθισμένη νυχτερινή διαδήλωση όταν υπήρξε καταιγισμός πυρών. Επίσης πολλοί τραυματίστηκαν», δήλωσε κάτοικος της περιοχής. Το επεισόδιο σημειώθηκε σε φτωχή συνοικία όπου ζουν πολλοί πρόσφυγες από τα Υψώματα του Γκολάν, που τελούν υπό ισραηλινή κατοχή.

Εντωμεταξύ, τα άρματα μάχης που είχαν αναπτυχθεί στην πόλη Χάμα αποσύρθηκαν ενώ νέα διαδήλωση διοργανώθηκε χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Τα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κινήθηκαν προς βορρά μετά την διέλευσή τους από την πόλη των 650.000 κατοίκων. Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν σε συνοικίες στα όρια της πόλης ενώ άνδρες της ασφάλειας έκαναν περιπολίες στη Χάμα.