ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση τα οικιστικά σχέδια του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Πρόκληση  τα οικιστικά σχέδια του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη
Σχέδιο οικοδόμησης εκατοντάδων (900) νέων κατοικιών για Εβραίους σε γη που πρόσκειται...

Σχέδιο οικοδόμησης εκατοντάδων (900) νέων κατοικιών για Εβραίους σε γη που πρόσκειται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ενέκρινε τη Δευτέρα ο Δήμος της Ιερουσαλήμ .

Οι κατοικίες θα αναγερθούν στη θέση Γίλο - ήδη εκεί διαβιούν άλλοι 40.000 Εβραίοι - που υπάγεται διοικητικά στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε ο Ελίσα Πέλεγκ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, στην ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ, ανάμεσα σε 2,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, ζουν περίπου μισό εκατομμύριο Εβραίοι.

Κατά τους Παλαιατίνιους οι εβραϊκοί οικισμοί, που βρίσκονται μέσα στα όρια του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους, «δεν δημιουργούν τις αναγκαίες συνθήκες για τη βιωσιμότητά του».

Τα σχέδια για τις 900 κατοικίες είναι υπό την αίρεση της τελικής έγκρισής τους από το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει παλαιότερα διαμηνύσει ότι «με παρόμοια οικιστικά σχέδια του Ισραήλ, ζημιώνεται η υπόθεση της Ειρήνης».

Σημειώνεται, ότι από πέρυσι, έχει αποτελματωθεί η απ' ευθείας ειρηνευτική διαδικασία του Ισραήλ με την Παλαιστινιακή Αρχή.