ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό δικαστήριο δικαίωσε πολίτη που είχε κακοποιηθεί από αστυνομικούς

Ρωσικό δικαστήριο δικαίωσε πολίτη που είχε κακοποιηθεί από αστυνομικούς
Ένας δάσκαλος καράτε από τη Ρωσία δικαιώθηκε σήμερα από δικαστήριο της χώρας του έπειτα από καταγγελία του πως αστυνομικοί τον κακοποίησαν…

Ένας δάσκαλος καράτε από τη Ρωσία δικαιώθηκε σήμερα από δικαστήριο της χώρας του έπειτα από καταγγελία του πως αστυνομικοί τον κακοποίησαν.

Μάλιστα ο Ρώσος δάσκαλος των πολεμικών τεχνών είχε αναφέρει πως οι αστυνομικοί ήταν μεθυσμένοι και τον ξυλοκοπούσαν επί ώρες με σκοπό να τον σκοτώσουν.

Το δικαστήριο της πόλης Νίζνι-Νόβγκοροντ επιδίκασε αποζημίωση ύψους 200.000 ρουβλιών (περίπου 5.000 ευρώ) στον Αλεξέι Γιακίμοφ ο οποίος υποστήριζε ότι το 2009 δύο αξιωματικοί της αστυνομίας τον κακοποίησαν και επιχείρησαν να τον πνίξουν σε έναν ποταμό. Το 2010 οι δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών.

Την απόφαση αυτή χαιρέτησε η Επιτροπή κατά ων βασανιστηρίων η οποία μάλιστα εκπροσώπησε τον Αλεξέι Γιακίμοφ, ωστόσο τόνισε πως μπορεί να ανατραπεί στο εφετείο.

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης από την πλευρά του ευελπιστεί η υπόθεσή του να δώσει ελπίδα και σε άλλα θύματα της αστυνομικής βίας...