ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγελία για υπεξαίρεση κατά Ρουμάνου ευρωβουλευτή

Καταγγελία για υπεξαίρεση κατά  Ρουμάνου ευρωβουλευτή
Μια νέα περίπτωση υπεξαίρεσης κοινοτικού χρήματος καταγγέλθηκε στην Ευρωβουλή, λίγες μέρες μετά από τον νέο κώδικα συμπεριφοράς που υιοθέτησε η ομάδα...

Μια νέα περίπτωση υπεξαίρεσης κοινοτικού χρήματος καταγγέλθηκε στην Ευρωβουλή, λίγες μέρες μετά από τον νέο κώδικα συμπεριφοράς που υιοθέτησε η ομάδα εργασίας που είχε συγκροτηθεί για θέματα διαφάνειας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euobserver, η καταγγελία αφορά τον εθνικιστή και ακροδεξιό ευρωβουλευτή Κορνέλιου Βαντίμ Τουντόρ, που ηγείται του κόμματος "Μεγάλη Ρουμανία" και που έχει παρασημοφορηθεί από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.

Εναντίον του στρέφεται ο πρώην βοηθός του Καταλίν Μαρίν, ο οποίος ισχυρίζεται τα εξής: τον Ιούνιο του 2011 ο κ. Μαρίν προσπάθησε να πάρει ένα δάνειο από μια τράπεζα της Ρουμανίας και στη διαδικασία έκδοσης των αναγκαίων πιστοποιητικών ανακάλυψε ότι υπήρχε η υπογραφή του σε τρεις συμβάσεις εργασίας και άρα χρωστούσε στο ρουμανικό δημόσιο φόρους για 40.000 ευρώ που υποτίθεται ότι είχε εισπράξει τη διετία 2009-2011.

Στη συνέχεια των μηνύσεων που κατέθεσε για πλαστογραφία και υπεξαίρεση, ο κ. Μαρίν στράφηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας να του διαθέσουν όσα έγγραφα διέθετε η Ευρωβουλή, που ανέφεραν τον διορισμό του ή την απόλυσή του ως βοηθού ευρωβουλευτή που εργαζόταν στο γραφείο της εκλογικής του περιφέρειας. Ο ίδιος υποστηρίζει τέλος ότι από το 2009 ως σήμερα δεν έλαβε κάποια χρηματική αποζημίωση για την εργασία που προσέφερε στο βουλευτικό γραφείο του κ. Τουντόρ στη Ρουμανία.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε για «πολιτικά υποκινούμενη ενέργεια», απείλησε ότι «θα πνίξει» τον κ. Μαρίν με το χέρι που «υποτίθεται ότι αντέγραψε την υπογραφή του», τον χαρακτήρισε «ηλίθιο βλάκα» και ισχυρίστηκε ότι είχε προσλάβει τον κ. Μαρίν διότι ο πατέρας του ήταν ένας «αξιοπρεπής κατάσκοπος».