ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θέλουν για υποψήφιο τον Στρος Καν οι περισσότεροι Γάλλοι

Δεν θέλουν για υποψήφιο τον Στρος Καν οι περισσότεροι Γάλλοι
Δημοσκόπηση παρουσιάζει την πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών να έχουν...

Δημοσκόπηση παρουσιάζει την πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών να έχουν γυρίσει.. την πλάτη στην υποψηφιότητα του Ντομινίκ Στρος Καν για τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου του 2012.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το προφίλ του Στρος Καν υπέστη πλήγμα στη Γαλλία, την τελευταία εβδομάδα, λόγω της μήνυσης της Γαλλίδας συγγραφέα Τριστάν Μπανόν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα τα δύο τρίτα των Γάλλων που ρωτήθηκαν, δεν επιθυμούν ο Ντομινίκ Στρος-Καν να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, ενώ ακόμη περισσότεροι πιστεύουν ότι ο τέως γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δεν θα θέσει καν υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από δημοσκόπηση, που δημοσιεύει το Figaro magazine και διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο «Opinion Way».

Ειδικότερα, με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης – έγινε στις 4 και 5 Ιουλίου με τη συμμετοχή 1.002 αντιπροσωπευτικών εκλογέων - το 65% των Γάλλων πολιτών δεν επιθυμούν να θέσει υποψηφιότητα ο Στρος Καν.

Επίσης, το 74% των πολιτών προβλέπουν ότι ο ίδιος δεν θα είναι καν υποψήφιος, στις προεδρικές του Απριλίου 2012.

Προβάδισμα για τον Ολάντ

Ενα άλλο συμπέρασμα που προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση είναι ότι, ο επικρατέστερος σοσιαλιστής υποψήφιος, μπροστά από την Μαρτίν Ομπρί, είναι ο Φρανσουά Ολάντ, με πιθανότητες εκλογικής νίκης απέναντι στο «μη- δημοφιλή εσχάτως», για την πλειοψηφία των εκλογέων, νυν πρόεδρο δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί.

Αποδυνάμωση λόγω μήνυσης

Όπως υποστηρίζει το Ρόιτερς, το πολιτικό μέλλον του Στρος-Καν αποδυναμώθηκε αυτήν την εβδομάδα, κατά την οποία η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν μήνυσε τον Στρος-Καν «για απόπειρα βιασμού της στη διάρκεια του 2003», μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι, όταν ήταν 22 ετών

Σημειώνεται, ότι με βάση το Γαλλικό ποινικό νόμο το συγκεκριμένο αδίκημα υπόκειται σε 10ετή παραγραφή. .