ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη το δεξί χέρι του Μέρντοχ

Συνελήφθη το δεξί χέρι του Μέρντοχ
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σήμερα η Ρεμπέκα Μπρουκς...

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε σήμερα η Ρεμπέκα Μπρουκς, πρώην γενική διευθύντρια της News International θυγατρικής εταιρείας στη Βρετανία της News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε η εφημερίδα ταμπλόιντ News of the World, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μία 43χρονη γυναίκα, όμως δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα της.

Η Μπρουκς, 43 ετών, παραιτήθηκε την Παρασκευή από τη θέση της γενικής διευθύντριας της News International εξαιτίας του σκανδάλου υποκλοπών το οποίο σημειώθηκε την περίοδο που διευθύντρια της News of the World ήταν η ίδια.

Οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου και αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνομωσία στις παρακολουθήσεις επικοινωνιών αλλά και για αδικήματα διαφθοράς.

Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές έμελε να είναι η καταστροφή της σιδηράς κυρίας των Media στη Βρετανία,

Η 43χρονη Ρεμπέκα άρχισε την καριέρα της ως γραμματέας στην ταμπλόιντ σκανδαλοθηρική εφημερίδα «News of the World» σε ηλικία μόλις 20 ετών.

Λίγο καιρό αργότερα μεταπήδησε στο τμήμα σύνταξης της εφημερίδας και μερικά χρόνια μετά κατόρθωσε να γίνει υποδιευθύντρια του εντύπου.

Το 2000 προήχθη σε διευθύντρια του «News of the World», γεγονός που της χάρισε τον τίτλο της νεότερης διευθύντριας στην ιστορία του βρετανικού Τύπου. Η επαγγελματική της ανέλιξη στα υψηλά κλιμάκια ήταν ταχύτατη.

Ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ισχυρός άνδρας του Τύπου στη Βρετανία, στήριζε την Μπρουκς σε τέτοιο βαθμό ώστε πολλοί έλεγαν ότι είναι η «πέμπτη κόρη» του.

Η Ρεμπέκα Μπρουκς τού είχε αποδείξει ότι διαθέτει μια αδίστακτη προσωπικότητα που δεν σταματά πουθενά προκειμένου να επιτύχει.

Με απίστευτες διασυνδέσεις στον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας, η Ρεμπέκα δεν δίσταζε να αποκαλύπτει τα πάντα προκειμένου να αυξήσει την κυκλοφορία του φύλλου που διηύθυνε.