ΚΟΣΜΟΣ

Βίαιες συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αίγυπτο

Βίαιες συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αίγυπτο
Η στρατιωτική αστυνομία πυροβολεί στον αέρα. Χτυπάνε τους διαδηλωτές...

«Η στρατιωτική αστυνομία πυροβολεί στον αέρα. Χτυπάνε τους διαδηλωτές με γκλομπ και τους κλωτσάνε.», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Ρόιτερς για τη βιαιη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων στους συγκεντρωμένους, που έκλειναν τον κεντρικό δρόμο στην Αλεξάνδρεια.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες τόνιζαν ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν κλείσει τον παραθαλάσσιο δρόμο κοντά στο βόρειο αρχηγείο του στρατού αρνήθηκαν να απομακρυνθούν.

Τότε η αστυνομία, πυροβολώντας στον αέρα, επιτέθηκε στους διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Οι χιλιάδες Αιγύπτιοι, οι οποίοι εξακολουθούν να κινητοποιούνται μαζικά σε όλη τη χώρα έχουν ένα συγκεκριμένο στόχο: να ασκήσουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση, ώστε να επισπευστεί η εκδίκαση των υποθέσεων των αστυνομικών οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν διαδηλωτές στη διάρκεια των διαδηλώσεων, του περασμένου Ιανουαρίου, που οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Στο μεταξύ εκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν την Παρασκευή στο Κάιρο παρά τη ζέστη, εναντίον του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που διοικεί τη χώρα, ενώ αρνήθηκαν να διαλύσουν και τον καταυλισμό διαμαρτυρίας που έστησαν πριν δύο εβδομάδες στην πλατεία Ταχρίρ.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται παρά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αυτή την εβδομάδα και τις υποσχέσεις για γρήγορες μεταρρυθμίσεις.