ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος από τις δηλώσεις Ιταλού ευρωβουλευτή για τον Νορβηγό μακελάρη

Σάλος από τις δηλώσεις Ιταλού ευρωβουλευτή για τον Νορβηγό μακελάρη
Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Ιταλία για συνεργάτη του Μπερλουσκόνι, καθώς ο Μάριο Μποργκέζιο χαρακτήρισε «εξαιρετικές» κάποιες από τις ιδέες...

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην Ιταλία για συνεργάτη του Μπερλουσκόνι, καθώς ο Μάριο Μποργκέζιο χαρακτήρισε «εξαιρετικές» κάποιες από τις ιδέες του Νορβηγού μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που έσπειρε το θάνατο στη Νορβηγία, με τη διπλή δολοφονική του επίθεση.

Ο Μποργκέζιο είναι ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά, του κόμματος που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής δήλωσε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα La Zanzara ότι συμφωνεί με την «αντίθεση του Μπρέιβικ στο Ισλάμ και την κατηγορία του ότι η Ευρώπη παραδόθηκε προτού δώσει μάχη εναντίον του εξισλαμισμού της». Μάλιστα, βρήκε ορισμένες από τις ιδέες του Νορβηγού ακροδεξιού «καλές, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα εξαιρετικές».

Ωστόσο, προσέθεσε ότι διαφωνεί με τη χρήση βίας και την «αντι-παπική» στάση του 32χρονου Νορβηγού, ο οποίος είναι προτεστάντης.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση ζήτησε από τον Μποργκέζιο να παραιτηθεί από το ευρωκοινοβούλιο. «Είναι ντροπή για όλους μας ότι ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος συνασπισμού προσπάθησε με τα σχόλιά του να δικαιολογήσει μία από τις πιο απεχθείς πράξεις τρομοκρατίας», δήλωσαν οι ευρωβουλευτές Ντάβιντ Σασόλι του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Νικολό Ρινάλντι του κόμματος η Ιταλία των Αξιών.

Από τη μεριά της, η Λέγκα του Βορρά πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Μποργκέζιο μέσω του υπουργού Αρμόδιου για την Απλούστευση των Νόμων Ρομπέρτο Καλντερόλι ο οποίος χαρακτήρισε τα σχόλιά του «παραλήρημα».