ΚΟΣΜΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει η δίκη Μουμπάρακ

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει η δίκη Μουμπάρακ
Την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και των δύο γιων του με την κατηγορία ότι διέταξαν τις δολοφονίες...

Την προσεχή Τετάρτη πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και των δύο γιων του με την κατηγορία ότι διέταξαν τις δολοφονίες αντικυβερνητικών διαδηλωτών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μοχάμεντ Άμπντελ Αζίζ αλ Γκούιντι.


Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ Άντλι και έξι πρώην υφιστάμενοί του αναμένεται επίσης να προσαχθούν σε δίκη την Τετάρτη για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου που εξανάγκασε τον Μουμπάρακ σε παραίτηση.

Τουλάχιστον 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 6.000 τραυματίστηκαν από την καταστολή, σύμφωνα με μια εξεταστική επιτροπή.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ δεν έχει κάνει καμιά δημόσια εμφάνιση έκτοτε. Υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ από την 13η Απριλίου, όταν φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή. Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του είναι αντιφατικές.

Σήμερα η ημιεπίσημη εφημερίδα αλ Άχμπαρ αναφέρει ότι τα τελευταία στοιχεία από γιατρούς στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σέιχ αναφέρουν ότι έχει πλήρη συναίσθηση, αλλά πάσχει από κατάθλιψη.

Ο Μουμπάρακ θα μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος από το Σαρμ ελ Σέιχ στο Κάιρο και στο δικαστήριο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αλ Μάσρι αλ Γιουμ, η οποία επικαλείται δικαστικές πηγές.

Εάν η κατάσταση της υγείας του Μουμπάρακ επιδεινωθεί οι δικαστές ή ένας εξ αυτών εκπροσωπώντας τους θα μεταβεί στο νοσοκομείο για του απαγγείλει τις κατηγορίες, προσέθεσε η εφημερίδα.

Οι γιοι του Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ, κρατούνται σε μια φυλακή σε προάστιο του Καΐρου.