ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δημοσκόπηση-«χαστούκι» για τη Μέρκελ

Νέα δημοσκόπηση-«χαστούκι» για τη Μέρκελ
«Xαστούκι» στην κυβέρνηση Μέρκελ αλλά και στον συνασπισμό της Χριστιανικής Ένωσης-Φιλελευθέρων...

«Xαστούκι» στην κυβέρνηση Μέρκελ αλλά και στον συνασπισμό της Χριστιανικής Ένωσης-Φιλελευθέρων αποτελεί η νέα δημοσκόπηση για το ARD. Το 74% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με την κυβέρνηση.

Αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι θα συγκέντρωναν ποσοστό 51%.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό τους εδώ και 11 χρόνια.

Την ίδια στιγμή εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών της 'Αγκελα Μέρκελ με 32% και των Φιλελευθέρων με 4%.

Οι Πράσινοι συνεχίζουν να συγκεντρώνουν 23%. Το Αριστερό Κόμμα βρίσκεται και αυτό σταθερά στο 8%.

Το 47% των Γερμανών πιστεύει πως η επόμενη κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων.

Πρόκειται για ένα ποσοστό μεγαλύτερο κατά 7 μονάδες από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Μόνο το 39% των Γερμανών επιθυμεί της επόμενης κυβέρνησης να ηγείται και πάλι η Χριστιανική Ένωση. Επίσης, σε περίπτωση που γίνονταν εκλογές και οι ψηφοφόροι μπορούσαν άμεσα να εκλέξουν καγκελάριο, η Άγκελα Μέρκελ θα έχανε, σύμφωνα και με αυτή τη δημοσκόπηση, από τον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών.

Σε περίπτωση που ήταν υποψήφιος ο σημερινός επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, η καγκελάριος θα συγκέντρωνε 40% και ο υποψήφιος του SPD 44%.

Αν μάλιστα υποψήφιος ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουγκ η ψαλίδα θα άνοιγε ακόμα περισσότερο. Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός θα συγκέντρωνε 46% και η Άγκελα Μέρκελ 38%.

Η καγκελάριος θα αναδεικνυόταν νικήτρια με 56% μόνο στην περίπτωση που αντίπαλός της θα ήταν ο Πράσινος Γιούργκεν Τριτίν με 23%.

Πηγή: www.newscode.gr