ΚΟΣΜΟΣ

Πιέζεται ο Νετανιάχου από το ισραηλινό κίνημα διαμαρτυρίας

Πιέζεται ο Νετανιάχου από το ισραηλινό κίνημα διαμαρτυρίας
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Ισραηλινών πολιτών στις διαδηλώσεις ενάντια στο υψηλό κόστος ζωής...

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Ισραηλινών πολιτών στις διαδηλώσεις ενάντια στο υψηλό κόστος ζωής, που πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Τελ Αβίβ.

Περίπου 300 χιλιάδες άτομα κατέκλυσαν τους δρόμους της ισραηλινής πρωτεύουσας, ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη. Η εφημερίδα Jerusalem Post έγραψε ότι το Τελ Αβίβ έγινε το Σάββατο η σκηνή ενός εκ των μεγαλύτερων διαδηλώσεων στην ιστορία του. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, οι διαμαρτυρόμενοι από τις μερικές δεκάδες φοιτητές που είχαν στήσει σκηνές έφθασαν τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως μέλη της μεσαίας τάξης. Οι κινητοποιήσεις τέτοιας κλίμακας, με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της χώρας δεν ξεπερνά τα 7,7 εκατομμύρια, είναι εξαιρετικά σπάνιες και συνήθως αφορούν ζητήματα πολέμου και ειρήνης.

Την ίδια ώρα, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης έκαναν ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προτίθεται να δημιουργήσει μία ειδική ομάδα προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα του κινήματος διαμαρτυρίας.

«Ο κ. Νετανιάχου επιθυμεί να δημιουργήσει μία ειδική ομάδα η οποία θα αποτελείται κυρίως από υπουργούς και πανεπιστημιακούς ώστε να ακούσει το συντομότερο δυνατό τα αιτήματα των διαδηλωτών και να παρουσιάσει τις συστάσεις της» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.