ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις νεκροί από τα επεισόδια στη Βρετανία

Τρεις νεκροί από τα επεισόδια στη Βρετανία
Τρία νέα θύματα προστίθενται στον κατάλογο των νεκρών από τα σοβαρά επεισόδια...

Τρία νέα θύματα προστίθενται στον κατάλογο των νεκρών από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στο Μπέρμιγχαμ, νεαροί Ασιάτες κινούνταν πεζοί όταν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε με φόρα πάνω τους.

Τη στιγμή εκείνη σημειώνονταν μικροεπεισόδια στην περιοχή και πολλοί μιλούν για εσκεμμένο τροχαίο με ρατσιστικά αίτια. Οι αστυνομικοί μάλιστα που ερευνούν την υπόθεση το αντιμετωπίζουν ως δολοφονία και όχι ως τροχαίο δυστύχημα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και κρατείται, ενώ μέλη των οικογενειών των νεαρών και κάτοικοι της περιοχής, ασιατικής καταγωγής έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Χθες βράδυ, νεαροί διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, έσπασαν τις βιτρίνες άλλων καταστημάτων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία η πόλη του Μάντσεστερ ζει τις χειρότερες συγκρούσεις τα τελευταία 30 χρόνια με λεηλασίες, βανδαλισμούς και «σκηνές άσκοπης βίας».

Ένας εικονολήπτης του BBC δέχθηκε επίθεση. Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν φωτιές να βγαίνουν από καταστήματα και αυτοκίνητα. Μικρότερα επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στο Ρίντινγκ, την Οξφόρδη και το Μίλτον Κέινς, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά και βορειοδυτικά του Λονδίνου.

Μέχρι στιγμής η βρετανική αστυνομία έχει προχωρήσει σε 770 συλλήψεις, από τις οποίες απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 111 άτομα.

Στο Λονδίνο, το οποίο βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό 16.000 ένστολων, πραγματοποιήθηκαν χθες 81 συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης: Κάηκε αστυνομικό τμήμα στο Νότιγχαμ

Μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών στη Βρετανία