ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Υεμένης

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Υεμένης
Με νέες μαζικότατες διαδηλώσεις απάντησαν οι πολίτες της Υεμένης στην ανακοίνωση του προέδρου της χώρας, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ...

Με νέες μαζικότατες διαδηλώσεις απάντησαν οι πολίτες της Υεμένης στην ανακοίνωση του προέδρου της χώρας, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ότι βλέπει θετικά το σχέδιο που έχουν προτείνει οι μοναρχίες του Κόλπου για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα.

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Σαναά και άλλων πόλων, φωνάζοντας «επανάσταση, επανάσταση εναντίων των τυράννων» και «ο θεός με τη μεγάλη του ευσπλαχνία θα μας δώσει τη νίκη στη διάρκεια του Ραμαζανιού».

Αντιδιαδήλωση πραγματοποίησαν και δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του προέδρου Σάλεχ, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαμπίν στα νότια της Σανάα με το σύνθημα «ο λαός θέλει τον Άλι Αμπντάλα Σάλεχ».

Το πλήθος κρατούσε επίσης φωτογραφίες του Σάλεχ στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που τις είχαν ονομάσει «ημέρα εθνικής συμμαχίας για την προστασία της νομιμότητας του συντάγματος». Αντίθετα, οι πολέμιοι του Σάλεχ τις δικές τους κινητοποιήσεις είχαν ονομάσει «Παρασκευή της νίκης».