ΚΟΣΜΟΣ

«Τα "ζώα" θα χαίρονταν αν πέθαινα»…

«Τα "ζώα" θα χαίρονταν αν πέθαινα»…
Μετακόμισε από την Πολωνία στο Λονδίνο για να βρει μια καλύτερη ζωή, όμως έζησε τον απόλυτο εφιάλτη…

Μετακόμισε από την Πολωνία στο Λονδίνο για να βρει μια καλύτερη ζωή, όμως έζησε τον απόλυτο εφιάλτη…

Βλέπετε, δεν είναι λίγο πράγμα για μια μετανάστρια από την Πολωνία να φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αγγλίας, την ώρα που πηδάει από το μπαλκόνι της και πέφτει στα χέρια αστυνομικών για να γλιτώσει από τη μανία των χούλιγκανς.

Η 32χρονη Μόνικα Κόνστζικ βίωσε σκηνές τρόμου στα επεισόδια του Λονδίνου και μίλησε στην εφημερίδα “the Sun” για αυτή την εμπειρία της:

«Νόμιζα πως η Αγγλία θα ήταν μια χώρα πολιτισμένη, με ανθρώπους ευγενικούς και καλούς τρόπους. Όμως δεν είναι έτσι. Η Αγγλία έχει μετατραπεί σε μια αρρωστημένη χώρα», τόνισε αρχικά η 32χρονη Πολωνή μετανάστρια, για να συνεχίσει:

«Ήρθα εδώ προκειμένου να κάνω μια νέα αρχή στη ζωή μου. Όμως πέντε μήνες μετά, όπως είδατε αναγκάστηκα να πηδήξω από το μπαλκόνι του σπιτιού μου προκειμένου να γλιτώσω από μια ομάδα γκάνγκστερ και κλεφτών οι οποίοι κατέστρεφαν το σπίτι μου. Έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα χωρίς να σκεφτούν την ανθρώπινη ζωή. Δεν τους απασχολούσε καν η παρουσία μου εκεί».

Η απόπειρα που έκαναν οι νεαροί κατά της ζωής της, φαίνεται πως θα της μείνει αξέχαστη:

«Φέρονταν σαν ζώα. Θα ήταν ευτυχισμένοι αν πέθαινα. Η συμπεριφορά τους ήταν εγωιστική και άπληστη, όπως ακριβώς των άγριων ζώων που ζουν στις ζούγκλες. Σκέφτονταν μόνο τον εαυτό τους», αναφέρει στη συγκλονιστική μαρτυρία της η Μόνικα.

Στη συνέχεια η μετανάστρια, μίλησε για τον τρόπο ζωής που συνάντησε στην Αγγλία: «Είμαι σοκαρισμένη που οι άνθρωποι συμπεριφέρονται έτσι εδώ. Δεν είχα αυτό στο μυαλό μου όταν αναζήτησα την τύχη μου στο Λονδίνο. Στη χώρα μου δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο».

Όσο για τη δουλειά της αστυνομίας και το ρόλο της στην κοινωνία, η Μόνικα ήταν απόλυτη: «Είναι άνθρωποι που αξίζουν το σεβασμό μας. Δουλεύουν σκληρά για να επιβιώσουν και δεν πιστεύουν πως πρέπει να ζουν κλέβοντας», είπε αφήνοντας έτσι αιχμές για όσους τις τελευταίες μέρες έχουν επωφεληθεί από τα επεισόδια και κάνουν πλιάτσικα στα καταστήματα.

«Αν θες καλά ρούχα ή ακριβή τηλεόραση, δουλεύεις για να τα αποκτήσεις. Δεν πας να κλέψεις για να τα κάνεις δικά σου».

Όσο για τον λόγο που αποφάσισε να αφήσει τη χώρα της και να ζήσει τον …εφιάλτη –τελικά- στην Αγγλία: «Στην Πολωνία δούλευα σκληρά από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν ανταμειβόμουν ανάλογα. Έκανα θυσίες προκειμένου να έρθω εδώ και να χτίσω μια καλύτερη ζωή. Οι φίλοι μου, μου έλεγαν πως είναι καλά εδώ. Δεν περίμενα πως θα μου συμβεί κάτι τέτοιο».